Заради желанието на много доброволци да се включат в издирването на

...
Заради желанието на много доброволци да се включат в издирването на
Коментари Харесай

МВР ще допуска в издирването на Сашко само хора с подходяща екипировка

Заради желанието на доста доброволци да се включат в издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник в акцията ще бъдат допускани единствено хора с подобаваща екипировка, които да вземат участие на своя отговорност поради неприятните атмосферни условия и работата в рискови сектори. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в миньорския град.

Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна преди седмица - на 11 ноември към 16 часа, откакто е бил на разходка с татко си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е оповестено за общодържавно търсене, а ГДБОП задейства системата " Амбър алърт " за първи път от въвеждането й в България преди съвсем пет години. Въпреки огромната интервенция от детето няма и диря. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в миньорския град. От прокуратурата са безапелационни, че досега няма събрани данни Сашко да е жертва на закононарушение.

 

Утре дейностите по издирването започват в 8:30 ч. от мястото на щаба, позициониран в региона на Профилакториума в Перник, допълниха от Министерство на вътрешните работи.

Проверяват се нови труднодостъпни места, като се употребява профилирана техника и машини, с които се вършат просеки за достигането им. Продължава издирването и на нови очевидци и очевидци, които биха дали информация за детето.

Днес татко му Александър Цветанов разгласи парична премия в размер на 100 000 лева за този, който откри и докара у дома Сашко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР